۰
راهکار مدیرعامل زیرساخت برای حل مشکل اینترنت

چهار قطب مراکز داده در کلان‌شهرها راه‌اندازی می‌شود

تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۲۴
چهار قطب مراکز داده در کلان‌شهرها راه‌اندازی می‌شود
چهار قطب مراکز داده در کلان‌شهرها راه‌اندازی می‌شود

آی‌تی‌من- امیر محمدزاده لاجوردی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، صبح دیروز با حضور در یک گفت‌وگوی تلویزیونیدرباره وضعیت ارتباطات زیرساختی کشور اظهار داشت: از زمانی که کاربر سعی می‌کند به اینترنت متصل شود تا زمانی که پاسخ را دریافت کند، یک مسیری طی می‌شود. در این مسیراگر اختلالی به وجود بیاید روی کل ارتباطات تاثیر می‌گذارد. هرچقدر بتوانیم درخواست کاربران را محلی سازی کنیم،تجربه کاربری بهتری خواهیم داشت.

وی افزود: اکنون در مناطق پرجمعیت اگر دکل‌های مخابراتی(BTS) کم باشد، کاربر احساس کندی سرعت خواهد داشت. ارتباط کاربر اکنون مبتنی بر سیم‌های مسی برقرار می‌شود که سرعت محدودی دارد، به همین علت دولت سیزدهم نهضت فیبرنوری را راه‌اندازی کرد تا فناوری سیم‌مسی را پشت سر بگذاریم و فیبرنوری را جایگزین کنیم.

لاجوردی تاکید کرد: بحث فیبرکشی کار سخت و دشواریاست و دولت‌های قبل از راه‌اندازی آن فرارمی‌کردند اما اکنون برای توسعه زیرساخت‌ها و افزایش سرعت، چاره‌ای نداریم که به سمت آن حرکت کنیم. مدتهاست لایه تجمیع که در اختیارشبکه مخابرات است بهسازی و نوسازی نداشته و از سرعت پیشرفت شبکه عقب مانده است. به همین دلیل دولت سیزدهمتصمیم گرفت که اپراتورهای ثابت و سیار را درگیر مقوله فیبرکشی کند تا این روند سرعت بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: از سال گذشته تا کنون به 2 میلیوندسترسی فیبرنوری رسیدیم و تا پایان دولت سیزدهم آن را به 20 میلیون می‌رسانیم. اکنون سرعت اینترنت ثابت در کشور 10 مگابیت بر ثانیه است و با فیبرنوری سرعت‌ تا 100 مگابیت برثانیه افزایش پیدا می‌کند و کیفیتسرعت اینترنت را تا سه دهه آینده تضمین می‌کند.

معاون وزیر ارتباطات درباره تجربه کاربران در خصوص کندیاینترنت افزود: برای رفع این مشکل در شهرهای تهران، مشهد، شیراز و تبریز قطب مراکز داده را راه‌اندازی خواهیم کرد. امسال با راه‌اندازی اولین قطب مرکز داده تجربه کاربران از دسترسی به اینترنت افزایش خواهد یافت.

وی تاکید کرد: اکنون میزان ازدحام و اشباع شبکه ارتباطیحدود صفر است و 30 درصد بیش از نیاز کاربران پهنای باند ایجاد کرده‌ایم. به همین دلیل، زمانی که بخشی از ارتباطات ما به دلایل مختلف قطع است، دسترسی به اینترنت مختل نمی‌شود. اکنون در خلیج فارس بخشی از ارتباطات قطع شده اما کاربران احساس نمی‌کنند، چرا که 30 درصد مازاد نیازکاربران پهنای‌باند داریم و آن را به 50 درصد خواهیم رساند.
​​​​​​​
لاجوردی تصریح کرد: اکنون درصد اندکی از تجهیزات شبکه ارتباطی کشور از محصولات بومی است ما معتقد هستیم که باید این میزان افزایش پیدا کند. ابتدای دولت سیزدهمظرفیت انتقال اشباع شده بود و یکی از گزینه‌ها این بود که مانند گذشته از شرکت تولیدکننده خارجی استفاده کنیم اما معتقد بودیم که توانمندی داخلی وجود دارد. به همین دلیل با یک شرکت دانش بنیان داخلی قرارداد بستیم و کاری که برای اجرایی شدن آن به 5 سال زمان نیاز بود را ظرف مدت یکسال به سرانجام رساندیم تا بتوانیم به ظرفیت شبکه انتقال خود اضافه کنیم.
مرجع : تسنیم
برچسب ها :
کد مطلب : ۲۷۹۵۸۵
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين