۰
ماهواره مخابراتی ناهید ۲ به فضا پرتاب شد

حرکت به سوی منظومه ماهواره‌ای

تاریخ انتشار
شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۰۹:۴۱
حرکت به سوی منظومه ماهواره‌ای
حرکت به سوی منظومه ماهواره‌ای
آی‌تی‌من- ماهواره تحقیقاتی و مخابراتی ناهید ۲ صبح جمعه ۳ مرداد، به سفارش سازمان فضایی ایران و با همکاری پژوهشگاه فضایی با پرتابگر سایوز روسیه به فضا رفت.

این پرتاب که پس از چند نوبت تأخیر انجام شد، بخشی از یک مأموریت چندماهواره‌ای بود که شامل ماهواره‌های یونیسفر ام -۳، ام -۴ روسیه و ۱۸ ماهواره دیگر از کشورهای مختلف از جمله ایران بود.

ماهواره مخابراتی ناهید ۲ پس از پرتاب موفق، در مدار مورد نظر تزریق شد تا زمینه آزمایش عملیاتی فناوری‌های بومی ایران در حوزه ماهواره‌های مخابراتی فراهم شود.

 بر اساس داده‌های دریافتی از پایگاه پرتاب، این ماهواره با موفقیت در مداری با ارتفاع تقریبی ۵۰۰ کیلومتر قرار گرفت.

ناهید ۲ به دست متخصصان سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی کشور و با همکاری شبکه‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی طراحی و ساخته شده است.

ساخت و پرتاب این ماهواره حدود ۱۱۰ کیلوگرمی، یکی از گام‌های راهبردی ایران برای دستیابی به ارتباطات ماهواره‌ای پیشرفته و ایجاد منظومه‌های مخابراتی در مدارهای پایین (LEO) و بالا (GEO)  محسوب می‌شود.

با مدارگذاری ناهید ۲، فناوری‌های بومی مرتبط با ارتباطات باند Ku برای نخستین‌بار به‌صورت عملیاتی در مدار تست می‌شود. همچنین سامانه‌هایی مانند کنترل وضعیت سه‌محوره، ارتباطات دوطرفه در باندهای مختلف فرکانسی، مدیریت داده و توزیع توان نیز در این مأموریت فضایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

همچنین در پی قرار گرفتن موفقیت‌آمیز این ماهواره در مدار، نخستین داده‌های تله‌متری ماهواره در ایستگاه زمینی کنترل مأموریت ماهواره سازمان فضایی ایران دریافت شد.
 
حرکت به سمت منظومه ماهواره‌ای
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر نقش ماهواره ناهید ۲ در توسعه خدمات مخابراتی، از کارکردهای آن در پشتیبانی از ارتباطات مناطق روستایی و محروم و زمینه‌سازی برای ساخت منظومه‌های ماهواره‌ای بومی خبر داد.

سید ستار هاشمی تاکید کرد: این ماهواره نخستین ماهواره مخابراتی ایران در باند «Ku» است که با هدف توسعه خدمات مخابراتی در دستور کار قرار گرفته است.

هاشمی با اشاره به کارکردهای این ماهواره افزود: یکی از مأموریت‌های مهم ناهید ۲، پشتیبانی از ارتباطات مناطق روستایی و محروم است. این ماهواره می‌تواند نقش مؤثری در گسترش عدالت ارتباطی ایفا کند.

وزیر ارتباطات همچنین ناهید ۲ را سکویی برای توسعه منظومه‌های ماهواره‌ای آینده کشور دانست و تصریح کرد: موفقیت این مأموریت زمینه‌ساز طراحی و تولید ماهواره‌های مشابه خواهد بود که در قالب یک پلتفرم، امکان شکل‌گیری منظومه‌ای از ماهواره‌ها را فراهم می‌کند.
 
عمر عملیاتی ماهواره دو سال است
رئیس سازمان فضایی ایران نیز گفت: عمر عملیاتی ماهواره ناهید برای دو سال برنامه ریزی شده است.

حسن سالاریه اظهار داشت: پس از ارزیابی کامل زیرسیستم‌ها و طراحی‌ها ماهواره ناهید ۲ به طور کامل صحت سنجی صورت گرفت تا اینکه عملکرد زیرسیستم‌ها مورد تأیید قرار گرفت.

رئیس سازمان فضایی گفت: به طور معمول عمر ماهواره‌ها در ارتفاع پایین (لئو) ۵ سال و در ارتفاع بالا (ژئو) ۱۰ سال است.

سالاریه درباره پرتاب این ماهواره به فضا نیز گفت: پرتابگر خارجی روسی یکی از پرتابگرهای پر استفاده در دنیا است و بسیاری از کشورها ماهوارهایشان را از طریق این پرتابگر در هوا قرار می‌دهند.

وی خاطر نشان کرد: در اسفندماه سال گذشته قرارداد پرتاب این ماهواره با پرتابگر روسی منعقد شده بود.
 
کد مطلب : ۲۸۵۱۲۸
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما