۰
در پژوهشگاه ICT محقق می‌شود

بهره‌برداری از ابررایانه ایرانی با کاربرد هوش مصنوعی

تاریخ انتشار
دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۲۰
بهره‌برداری از ابررایانه ایرانی با کاربرد هوش مصنوعی
بهره‌برداری از ابررایانه ایرانی با کاربرد هوش مصنوعی

​​​​​​آی‌تی‌من- محمد رضوی زاده در خصوص آخرین وضعیت پروژه ابررایانه«سیمرغ» و «مریم میرزاخانی» گفت: پروژه سیمرغ که بستر کارهایپردازشی مثل هوش مصنوعی است، یکی از زیرساخت‌های پردازش فوق سریع ما بود که حدود ۵ سال پیش شروع شد و حدود ۲ سال پیش هم به بهره‌برداری کامل رسید.

وی به وضعیت پروژه سیمرغ پرداخت و افزود: پروژه‌ای که دو سال پیشبه بهره‌برداری کامل رسیده، در حال حاضر به دانشجویان و دانشگاهیانو همچنین به مشتریان صنعت، سرویس دهی می‌کند.

رضوی زاده به میزان سرمایه‌گذاری این پروژه پرداخت و گفت: این پروژه با هزینه حدود بالای ۳۰ میلیارد تومان از سمت وزارت ارتباطات و کمک‌هاییاز معاونت علمی‌و وزارت علوم انجام شده است.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص وضعیت پروژه ساخت ابررایانه قوی‌تر با نام مریم میرزاخانی نیز گفت: پروژه پیشرفته‌تر از پروژه ابررایانه سیمرغ که قبلاً به اسم مریم شناخته می‌شد، در حال حاضر در پژوهشگاه دنبال نمی‌شود ولی ما در زمینه یکپروژه زیرساخت پردازش فوق سریع برای کاربردهای هوش مصنوعی کار می‌کنیم.

رضوی زاده در ادامه به طراحی و پیاده سازی HPC به عنوان یک پروژه زیرساخت پردازش فوق سریع پرداخت و افزود: در حال حاضر HPC که با کمک بخش خصوصی طراحی و پیاده سازی می‌شود، چند برابر پروژه ابررایانه سیمرغ قدرت پردازشی خواهد داشت.

وی گفت: اگر انشاالله امسال کارهای آن شروع شود و سال بعد به بهره‌برداری برسد، به عنوان یک بستر خوب برای دادن سرویس سخت افزاری، سرویس پردازشی به شرکت‌ها و متقاضیانی که بخواهند در زمینه هوش مصنوعی کار کنند، می‌تواند کاربرد داشته باشد.

وی به وضعیت این پروژه و زمان بهره‌برداری از آن پرداخت و گفت: فعلاً پروژه HPC در دستور کار هست و شروع شده و در حال حاضر داریمکارهای مربوط به طراحی‌هایش را انجام می‌دهیم که امسال آن را تمام می‌کنیم و چون از لحاظ حجم ریالی پروژه سنگینی است اگر بتوانیماعتبارش را از وزارت ارتباطات بگیریم، امسال شروع به خریدتجهیزاتش کرده و انشاالله می‌توانیم در سال آینده یعنی سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری برسانیم.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: آدرس سرویس دهیپروژه سیمرغ، سایت Simorgh .cloud است که اطلاعات کامل سرویس‌های سیمرغ ،هزینه‌ها و تمام آپشن‌ها در حال حاضر در آن سایت وجود دارد.

وی در پایان گفت: در حال حاضر در کشور می‌خواهیم پلتفرمی‌برایکدنویسی داشته باشیم مثلاً گوگل کولب یک بستری است که همه دانشجویان استفاده می‌کنند مشابه آن را در سیمرغ داریم و برای هر سه دسته حوزه مرکز تحقیقات دانشگاهی، دولتی و بخش خصوصی استفاده می‌شود. همچنین خود پژوهشگاه نیز در بخش مرکز توسعه هوش مصنوعی از این بستر استفاده می‌کند. این بستری است که قابل توسعه است.

به توانایی پردازش داده‌ها و انجام محاسباتی پیچیده در سرعت‌های بالا، رایانش با عملکرد بالا یا (HPC) High performance computingمی‌گویند.
 
مرجع : مهر
کد مطلب : ۲۸۱۱۲۱
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين