۰
واکنش رگولاتوری به اظهارات تند معاون شرکت مخابرات:

شرکت مخابرات مدیران متخصص بگیرد

تاریخ انتشار
شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۲۲
شرکت مخابرات مدیران متخصص بگیرد
شرکت مخابرات مدیران متخصص بگیرد

آی‌تی‌من- در بخشی از مصاحبه روزنامه جوان به نقل از معاون IT شرکت مخابرات ایران در خصوص توسعه 20 میلیون پورت فیبرنوری آمده بود: روز اول باید می‌گفتیم آقای وزیر شما بر چه مبنایی داری می‌گویی به ۲۰ میلیون پورت FTTH نیاز است؟ مبنای خودت را بگو. یا نمی‌دانی پورت چیست یا نمی‌دانی ۲۰ میلیون چه مقدار است! کجای دنیا یک چنین سرویسی دارد؟! شما دارید در مورد کشوری که کوچک‌تر از یکی از استان‌های کوچک ماست صحبت می‌کنی یا درباره کشور‌های صاحب فناوری صحبت می‌کنی؟ فرانسه ۶۰ میلیون پورت ADSL دارد، به سمت FTTH هم حرکت کرده‌است و ۱۰ تا ۱۲ درصد سرویس FTTH دارد. ما کلاً با ۱۰ میلیون کاربر می‌خواهیم به ۲۰ میلیون FTTH برسیم.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که وزارت ارتباطات اکنون به مخابرات گفته شما فیبر نوری را انجام دهید، نیز گفته بود: «همین! فقط با گفتن که اتفاقی نمی‌افتد. می‌گویند پنج تا قورباغه در استخر بودند، یکی از آن‌ها تصمیم گرفت به بیرون بپرد، حالا چندتا قورباغه در استخر هستند؟ همچنان پنج قورباغه، چون او فقط تصمیم گرفته‌است، نپرید! الان هم وزارت ارتباطات نشسته پشت در‌های بسته و برای خودش تصمیم گرفته، قواعدی هم که می‌گذارد با قواعد بازار همخوانی ندارد. مخابرات دارد مسیر خودش را می‌رود و ان شاءالله تا سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ در ۵ میلیون پورت سرویس خواهد داد. الان ۲ میلیون پوشش دارد، ۲۰۰ هزار عدد هم ارایه شده‌است، بعد هم بروید ببینید FCP‌ها چه مقدار راه انداخته‌اند و آن‌ها چه می‌گویند. ولی ببینید رویکرد وزارتخانه چیست و از کدام حمایت می‌کند، وزیر با ما عکس دارد یا با FCP‌ها، این دیگر تابلو است!»

این موارد البته بخش اندکی از مصاحبه 2800 کلمه‌ای معاون شرکت مخابرات با این روزنامه بود.

 مخابرات: شیطنت رسانه‌ای شده است
همان روز انتشار این اظهارات بی‌سابقه اما روابط عمومی‌شرکت مخابرات ایران با انتشار اطلاعیه‌ای مصاحبه مذکور را ناقص و شیطنت رسانه‌ای اعلام کرد. هرچند که متن کامل این مصاحبه نیز از سوی شرکت مخابرات منتشر نشد.

در بیانیه شرکت مخابرات ایران آمده است: « به استحضار مخاطبان محترم و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که همواره حامی‌شرکت مخابرات ایران در بخش‌های مختلف بوده، می‌رساند مصاحبه معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران با روزنامه جوان به صورت کامل منتشر نشده و این مصاحبه بخش‌های تکمیلی داشته و انتشار ناقص آن از اخلاق و انصاف رسانه ای به دور بوده است.

به گزارش اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران، زمان این گفت‌وگوی دوستانه و غیررسمی ‌مربوط به ماه‌های گذشته بوده و آن هم در قالب ترسیم فضای موضوعی ICT کشور، نه برای انتشار در افکار عمومی؛ بلکه مقرر بوده این مصاحبه بعدا در گفتگو با آقای سیدصالحی و دیگر فعالین حوزه ICT کشور تکمیل شده و سپس در قالب یک گزارش خبری آسیب شناسانه باشد اما تنظیم غیرحرفه‌ای و انتشار بخش‌های حاشیه غیر قابل انتشار این مصاحبه بدون کنترل نهایی با گفت‌وگو شونده علی رغم توافقات انجام شده منجر به شیطنت‌های رسانه‌ای و برداشت‌های خلاف واقع شده است.در پایان ضمن تاکید بر حمایت‌های وزارت ارتباطات دولت سیزدهم، به اطلاع می‌رساند مصاحبه مذکور منقطع شده و بخشهای منتشر شده مربوط به فضای خبری حوزه ICT دولت‌های گذشته بوده است و خوشبختانه در حال حاضر شرکت مخابرات ایران بعنوان بزرگ‌ترین اپراتور ارتباطی کشور در تعامل کامل با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مسیر تحقق اهداف و رسالت‌های تدوین شده حوزه ICT در راستای خدمت رسانی هرچه بیشتر به مردم شریف ایران اسلامی ‌قراردارد. »

 جوابیه رگولاتوری 
این توضیحات اما ظاهرا مسوولان وزارت ارتباطات را قانع نکرده بود و فردای آن روز یعنی پنج‌شنبه، سازمان رگولاتوری جوابیه‌ای به این شرح صادر کرد: « پیرو انتشار بخشی از گفتگوی معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران و ابهامات مطرح شده در فضای رسانه ای مرتبط با پروژه ملی توسعه شبکه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری (FTTx)، روابط عمومی‌سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ضمن ابراز تاسف از ادبیات نامناسب استفاده شده در این گفتگو، نکات زیر را برای اطلاع اصحاب رسانه، فعالان حوزه ارتباطات و سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار اعلام می‌کند:

برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات براساس اسناد بالادستی و مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ایجاد امکان دسترسی فیبرنوری برای ۸۰ درصد جمعیت کشور معادل ۲۰ میلیون خانوار تا انتهای دولت سیزدهم است و معیار «پوشش خانوار» که در مصوبه شماره ۱ جلسه شماره ۳۲۹ کمیسیون تعریف شده کاملا متفاوت با معیار «اتصال خانوار» است. لذا بیان اتصال ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری نشانگر عدم اطلاع دقیق و تخصصی گفتگوشونده از مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، به عنوان نهاد مقررات گذار حوزه فاوا است.

هم زمان با اعلام برنامه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آغاز به کار دولت سیزدهم برای ایجاد دسترسی ۲۰ میلیون خانوار به خدمات مبتنی بر شبکه فیبرنوری، ابهامات بسیاری در فضای رسانه ای در مورد عملیاتی شدن آن مطرح شد و با وجود گذشت مدت کوتاهی از ابلاغ مصوبه هیات دولت در خصوص میزان تسهیلات اعطایی دولت برای توسعه شبکه دسترسی مبتنی بر فیبرنوری، میزان استقبال دارندگان پروانه متقاضی استفاده از این تسهیلات بسیار بیشتر از حد انتظار است، به نحوی که تاکنون ۹ دارنده پروانه ارایه خدمات ارتباطاتی با ارایه درخواست، برای مشارکت در این پروژه ملی و استفاده از تسهیلات دولت با رگولاتوری تفاهم نامه امضاء کرده‌اند.

علاوه بر پوشش حدود ۲میلیون خانوار تاکنون، که اطلاعات آن در سایت iranfttx.ir به تفکیک استان در دسترس است، تعهد پوشش بیش از ۳,۵ میلیون خانوار به دارندگان پروانه متقاضی مشارکت در این پروژه ابلاغ شده که علیرغم همه محدودیت‌های موجود از جمله اعمال تحریم‌های ظالمانه و مشکلات ایجاد شده برای منابع درآمدی آن‌ها، بر اساس برنامه اعلامی‌دارندگان پروانه تا ۶ ماه آینده زیرساخت‌های لازم در شهرهای ابلاغی ایجاد خواهد شد.

یا وجود امکانات گسترده همچون کانال‌های زمینی و همچنین سهم بازار غالب از کاربران ارتباطی و در نهایت امکان استفاده از تسهیلات مصوب دولت، متاسفانه تنها دارنده پروانه مطرحی که تاکنون برای مشارکت در این پروژه اقدام نکرده است، شرکت مخابرات ایران است. البته طبق مذاکرات صورت گرفته، انتظار می‌رود این شرکت به زودی به جمع دارندگان پروانه دریافت کننده مجوز برای مشارکت در این پروژه ملی بپیوندد.

در پایان، از مدیران ارشد شرکت مخابرات ایران به عنوان یک شرکت مطرح در بورس اوراق بهادار انتظار می‌رود ضمن بکارگیری مدیران متخصص و مدیریت فضای رسانه‌ای آن شرکت، با حضور در پروژه‌های ملی بستر مناسبی را برای رشد و توسعه زیرساخت‌های شرکت و در نتیجه بالارفتن ارزش سهام آن برای حمایت از سهامداران خود و عرضه بهتر خدمات به مردم شریف ایران را فراهم کنند.»
 
کد مطلب : ۲۸۰۱۸۰
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين