۰
پایان اختلاف با تامین اجتماعی و نهادهای دولتی

مجوز اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی برای فعالیت پلتفرم‌های آزمایشگاهی کافی است

تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۱:۳۵
مجوز اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی برای فعالیت پلتفرم‌های آزمایشگاهی کافی است
مجوز اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی برای فعالیت پلتفرم‌های آزمایشگاهی کافی است
آی‌تی‌من- پلتفرم‌های آزمایشگاهی آنلاین از تابستان سال گذشته با موانعی از سوی سازمان تامین اجتماعی مواجه بوده‌اند که به‌رغم برگزاری جلسات متعدد، این مشکلات حل نشد تا جایی که دی‌ماه پارسال سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح نیز شروع به احضار آزمایشگاه‌ها کرد.

دی‌ ۱۴۰۳ انجمن تجارت الکترونیک تهران در نامه‌ای به مجید انصاری، معاون حقوقی ریاست‌جمهوری، به نگاه و برخورد غیرقانونی نهادهای دولتی با پلتفرم‌های فعال در حوزه آزمایشگاهی اعتراض کرد و خواستار جلوگیری از این رویه شد.

حالا رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی از رفع این مشکل خبر داده است. رضا الفت‌نسب با انتشار توییتی نوشته است: جلسه اصلی هیات مقررات‌زدایی با موضوع صدور مجوز برای پلتفرم‌های آزمایشگاهی برگزار و خداروشکر شرایط دریافت مجوز و تثبیت فعالیت پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات آزمایشگاهی تصویب شد. جا دارد از تلاش نماینده اتاق اصناف، دبیر هیات عالی نظارت، معاونت علمی و مرکز تتا در تصویب این مقرره تشکر کنم.

بنابر این اعلام، پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات آزمایشگاهی از روزهای آینده می‌توانند با دریافت مجوز از این اتحادیه فعالیت خود را آغاز کنند.

در چارچوب مصوبه اخیر هیات مقررات‌زدایی صدور مجوز فعالیت پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات آزمایش در محل از طریق اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی امکان‌پذیر شده است. بر اساس این مصوبه، پلتفرم‌ها به‌عنوان واسطه میان کاربر و آزمایشگاه تعریف شده‌اند و مسوولیت‌های تخصصی همچنان برعهده آزمایشگاه و نهاد ناظر آن یعنی وزارت بهداشت خواهد بود. پیش از این نیز وزارت بهداشت در کمیته‌های فنی، اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی را مرجع صدور این مجوز اعلام کرده بود.

سال گذشته، هم‌زمان با این روند، رئیس انجمن تجارت الکترونیک تهران درباره احضارهای سلیقه‌ای و کارشکنی در انجام فعالیت پلتفرم‌ها چند سؤال مطرح کرد؛ ازجمله اینکه «سازمان تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح چگونه با سوءاستفاده از موقعیت خود، پزشکان و آزمایشگاه‌ها را بر سر دوراهی پذیرش جریمه‌های چندصد میلیونی یا تعلیق قرار می‌دهند و باوجود درخواست مکرر این پزشکان و آزمایشگاه‌ها، بدون بیان مبنا یا ارائه نامه‌ای درباره تعیین جریمه، آنها را مجبور به قطع همکاری با پلتفرم‌ها می‌کنند؟»

نیما قاضی در نامه به معاون حقوقی ریاست‌جمهوری این پرسش را هم مطرح کرده بود که کسب‌وکارهای فعال در این حوزه، چطور و با صرف چه میزان وقت و هزینه می‌توانند موج بی‌اعتمادی را که چنین اقداماتی برایشان ایجاد می‌کند از بین ببرند؟

این پیگیری‌ها درنهایت منجر به این شد که معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری در نامه‌ای خطاب به مدیرعامل سازمان تأمین‌ اجتماعی ادعای این سازمان مبنی ‌بر غیرقانونی بودن فعالیت‌ پلتفرم‌های آزمایشگاهی را رد و تصریح کرد که درخواست یا توافق از کسب‌وکارها برای اعمال هیچ شرط، مدرک یا هزینه‌ای بیش از آنچه در درگاه ملی مجوزها ذکر شده، غیرقانونی است.
 
فعالان صنفی: این یک پیروزی حقوقی است
مهدی خدادادی، مدیرعامل «دکتر ساینا» در این‌باره گفت: بر اساس قانون، زمانی که برای یک کسب‌وکار مجوزی بر روی درگاه ملی مجوزها قرار نگرفته باشد، منعی برای فعالیت آن وجود ندارد اما مجموعه‌هایی که با آنها چالش داشتیم به اخذ این مجوز تاکید داشتند.

رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران افزود: از ماه‌های گذشته مذاکرات مثبتی را با مرکز ملی بهبود فضای کسب‌وکار آغاز کردیم. جلساتی در کمیته فنی برگزار شد که نمایندگان وزارت بهداشت نیز در جلسه حضور داشتند و در نهایت با استعلاماتی که از معاونت حقوقی گرفته شد، پس از پیگیری‌های فراوان موفق شدیم مجوزی را در این حوزه نهایی کنیم که تاییدمحور و ثبت‌محور باشد.

خدادادی توضیح داد: استانداردهای این مجوز توسط وزارت بهداشت و اداره‌کل آزمایشگاه‌‌های مرجع تعیین شد و شرایط عمومی‌آن هم ذیل مجوز صنفی و پروانه اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی قرار گرفت. کسب‌وکارها می‌توانند این مجوز را تا چند روز آینده دریافت کنند.

وی اظهارامیدواری کرد که این پیگیری‌های صنفی بتواند به همه کمک کند تا بتوانند شرایط بهتری را برای کسب‌وکار خود فراهم کنند.

نیما فاضلی، رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن تجارت الکترونیک تهران و مدیرعامل «دکتردکتر» نیز گفت: تصویب امکان دریافت مجوز فعالیت پلتفرم‌های آزمایش در محل از اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، نتیجه ماه‌ها پیگیری و گفتگوی فشرده میان بخش خصوصی، فعالان صنفی و نهادهای مقررات‌گذار است.

فاضلی افزود: مصوبه اخیر، نه‌تنها به پایداری فعالیت کسب‌وکارهای حوزه سلامت کمک می‌کند، بلکه نشانه‌ای از تغییر رویکرد سیاست‌گذاران نسبت به فناوری و خدمات نوین سلامت است؛ خدماتی که در سال‌های اخیر و به‌طور ویژه پس از همه‌گیری کرونا، به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی مردم بدل شده‌اند.

همچنین احمد طاهرخانی، نایب رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن تجارت الکترونیک و مدیرعامل پلتفرم خدمات آزمایش در محل «هومکا» نیز گفت: در ماه‌های گذشته، کمیته‌های تخصصی هیات مقررات‌زدایی در جلسات مختلف به بررسی وضعیت و مشکلات پلتفرم‌های فعال در حوزه خدمات آزمایش در محل پرداختند که هدف آنها شناسایی موانع موجود و یافتن راه‌حلی برای ادامه فعالیت قانون‌مند این کسب‌وکارهای نوآور بود.

طاهرخانی ادامه داد: در جریان این بررسی‌ها، نماینده وزارت بهداشت به‌طور شفاف اعلام کرد که این وزارتخانه مسوولیت صدور مجوز برای چنین پلتفرم‌هایی را در حیطه وظایف خود نمی‌داند. در نهایت، در جلسه‌ای که با حضور وزیر اقتصاد، معاونت علمی ریاست‌جمهوری و سایر اعضای ارشد هیات مقررات‌زدایی برگزار شد، تصمیم نهایی اتخاذ و اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی به‌عنوان مرجع رسمی‌صدور مجوز فعالیت این پلتفرم‌ها تعیین شد.

او اظهار امیدواری کرد که این روند الگوی موفقی برای سایر حوزه‌های نوآوری در سلامت دیجیتال باشد و به تقویت تعامل میان دولت، بخش خصوصی و نهادهای صنفی منجر شود.

 
 
کد مطلب : ۲۸۴۷۶۰
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما