۰

شرکت‌های فناوری؛ برندگان واقعی طرح اقدام هوش مصنوعی ترامپ

تاریخ انتشار
شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۰۹:۵۰
شرکت‌های فناوری؛ برندگان واقعی طرح اقدام هوش مصنوعی ترامپ
شرکت‌های فناوری؛ برندگان واقعی طرح اقدام هوش مصنوعی ترامپ
آی‌تی‌من- ترامپ خطاب به حاضران، آن‌ها را «جمع افراد باهوش... مغزهای متفکر» خواند. در مقابل او رهبران فناوری، سرمایه‌گذاران خطرپذیر و میلیاردرهایی از جمله «جنسن هوانگ»، مدیرعامل انویدیا، و «شایام سانکار»، مدیر ارشد فناوری پالانتیر حضور داشتند. تالار تپه و دره (Hill and Valley Forum)، یک گروه ذینفع تأثیرگذار صنعت فناوری، به همراه پادکست سیلیکون ولی آل-این (Silicon Valley All-in Podcast) که توسط «دیوید سَکس»، مسوول هوش مصنوعی و ارز دیجیتال کاخ سفید میزبانی می‌شود، هم‌میزبان این نشست بودند.
 
طرح اقدام هوش مصنوعی: تمرکز بر کاهش مقررات
به گزارش گاردین، این نشست که «پیروزی در رقابت هوش مصنوعی» نام داشت، فرصتی بود تا ترامپ آنچه را «طرح اقدام هوش مصنوعی» خواند ارائه دهد؛ طرحی که هدفش کاهش محدودیت‌ها در توسعه و به‌کارگیری هوش مصنوعی است.

ستون اصلی این طرح، سه دستور اجرایی است که ترامپ گفت آمریکا را به «قدرت صادراتی هوش مصنوعی» تبدیل کرده و برخی قوانین دوره دولت بایدن، از جمله محافظت‌های مربوط به توسعه ایمن و مطمئن هوش مصنوعی، را لغو می‌کند.

ترامپ گفت: «پیروزی در رقابت هوش مصنوعی، نیازمند روح جدیدی از میهن‌پرستی و وفاداری ملی در سیلیکون ولی و فراتر از آن است.»
 
جزئیات دستورات اجرایی
یک دستور اجرایی، هدفش چیزی است که کاخ سفید آن را «هوش مصنوعی بیدار(woke AI)» می‌خواند و از شرکت‌های دریافت‌کننده بودجه فدرال می‌خواهد مدل‌های هوش مصنوعی خود را عاری از «ایدئولوژی‌های جزمی‌ مانند DEI [تنوع، برابری و شمول]» نگه دارند. اما دو دستور دیگر بر کاهش مقررات تمرکز دارند؛ خواسته اصلی رهبران فناوری آمریکا که موضعی فزاینده تهاجمی ‌در برابر نظارت دولت گرفته‌اند.

یکی از آن‌ها صادرات «هوش مصنوعی آمریکایی» به سایر کشورها را ترویج می‌کند و دیگری قوانین زیست‌محیطی را تسهیل و مجوزهای فدرال برای مراکز داده پُرمصرف را تسریع می‌بخشد.
 
میلیون‌ها دلار لابی‌گری
برای رسیدن به این نقطه، شرکت‌های فناوری روابط دوستانه‌ای با ترامپ ایجاد کرده‌اند. مدیران عامل آلفابت (گوگل)، متا، آمازون و اپل به صندوق مراسم تحلیف رئیس‌جمهور کمک مالی کردند و با او در ملک مار-ئه-لاگو در فلوریدا دیدار کردند. «سام آلتمن»، مدیرعامل اوپن‌ای‌آی (سازنده چت‌جی‌پی‌تی)، به متحد نزدیک ترامپ تبدیل شده، و هوانگ انویدیا نیز با وعده سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های هوش مصنوعی آمریکا طی چهار سال آینده، با رئیس‌جمهور رابطه گرمی‌برقرار کرده است.

الکس فریزر، معاون بخش تبلیغات سازمان غیرانتفاعی موضوع یکم (Issue One) گفت: واقعیت این است که شرکت‌های بزرگ فناوری هنوز ده‌ها میلیون دلار خرج می‌کنند تا نظر قانونگذاران را جلب و قوانین فناوری را شکل دهند.
 
رقم بی‌سابقه هزینه لابی‌گری
در گزارشی که سه‌شنبه منتشر شد، «موضوع یکم» به بررسی هزینه‌های لابی‌گری در سال ۲۰۲۵ پرداخت و دریافت که صنعت فناوری مبالغ بی‌سابقه‌ای هزینه کرده است. هشت شرکت بزرگ فناوری در مجموع ۳۶ میلیون دلار هزینه کردند؛ به طور میانگین حدود ۳۲۰ هزار دلار در روز در زمان برگزاری جلسات کنگره.

بر اساس این گزارش، متا با ۱۳.۸ میلیون دلار بیشترین هزینه را داشت و امسال ۸۶ لابی‌گر استخدام کرده است. انویدیا و اوپن‌ای‌آی بیشترین افزایش هزینه را داشتند: هزینه انویدیا ۳۸۸ درصد و اوپن‌ای‌آی ۴۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت.
 
واکنش مخالفان و موافقان
در آستانه اعلام طرح هوش مصنوعی ترامپ، بیش از ۱۰۰ گروه برجسته کارگری، زیست‌محیطی، حقوق مدنی و دانشگاهی با انتشار «طرح اقدام هوش مصنوعی مردم» به مقابله با رئیس‌جمهور پرداختند. این گروه‌ها در بیانیه‌ای بر نیاز به «رهایی از انحصارهای فناوری» تأکید کردند که به گفته آن‌ها «منافع مردم عادی را فدای سود خود می‌کنند.»

آن‌ها نوشتند: «نمی‌توانیم بگذاریم لابی‌گران شرکت‌های بزرگ فناوری و نفت قوانین هوش مصنوعی و اقتصادمان را به بهای آزادی و برابری ما، رفاه کارگران و خانواده‌ها، و حتی هوایی که تنفس و آبی که می‌نوشیم—که همه تحت تأثیر توسعه بی‌قید و بی‌کفایت هوش مصنوعی هستند—تدوین کنند.»

در مقابل، شرکت‌ها و گروه‌های صنعتی فناوری از دستورات اجرایی استقبال کردند. مایکروسافت، آی‌بی‌ام، دل، متا، پالانتیر، انویدیا، آنتروپیک، اکس‌ای‌آی و دیگران این طرح را ستودند. «جیمز چرنیاوسکی»، رئیس سیاست‌گذاری فناوری‌های نوظهور در مرکز انتخاب مصرف‌کننده (یک گروه لابی‌گری طرفدار کسب‌وکار)، طرح هوش مصنوعی ترامپ را «چشم‌اندازی جسورانه» خواند.

چرنیاوسکی نتیجه گرفت: «این طرح از زمین تا آسمان با رویکرد خصمانه نظارتی دولت بایدن تفاوت دارد.»

 
 
کد مطلب : ۲۸۵۱۳۰
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما