۰

«دی‌بلاک ۲۰۲۵»؛ نقطه عطف ایران در تحول حکمرانی اقتصادی و فناوری بلاک‌چین

تاریخ انتشار
پنجشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۴۷
«دی‌بلاک ۲۰۲۵»؛ نقطه عطف ایران در تحول حکمرانی اقتصادی و فناوری بلاک‌چین
«دی‌بلاک ۲۰۲۵»؛ نقطه عطف ایران در تحول حکمرانی اقتصادی و فناوری بلاک‌چین
 
آی‌تی‌من-  این همایش با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور و چند نهاد علمی و اقتصادی دیگر برگزار می‌شود و هدف آن ایجاد پیوند میان دانش، نوآوری و حکمرانی هوشمند در عرصه اقتصاد دیجیتال است.

از فلسفه بیت‌کوین تا مفهوم «دی‌بلاک»
در مراسم افتتاحیه، پوریا آسترکی، رئیس کنفرانس «دی‌بلاک»، ضمن قدردانی از تلاش‌های تیم برگزارکننده، بر اهمیت فهم فلسفی بیت‌کوین و نقش آن در تمرکززدایی از قدرت اقتصادی تأکید کرد. او گفت: بیت‌کوین ابزاری فناورانه برای دلارزدایی و رهایی از سلطه پولی دلار است؛ فناوری‌ای که پس از بحران مالی ۲۰۰۸ زاده شد و به جهان امکان داد تا تبادلات مالی را بدون وابستگی به ساختارهای سنتی انجام دهد.

آسترکی افزود مفهوم «دی‌بلاک» در این رویداد به معنای رفع موانع پولی و ایجاد پیوندی بومی میان بیت‌کوین و بلاک‌چین است؛ پیوندی که بر پایه نیازهای اقتصادی و اجتماعی ایران و منطقه شکل گرفته و از سوی کشورهای عضو بریکس، قفقاز و آفریقا نیز مورد استقبال قرار گرفته است.

به گفته او، در این همایش بیش از هزار صفحه مقاله علمی در حوزه بلاک‌چین و رمزارز تولید و قرار است همزمان با اختتامیه به‌صورت رایگان و بین‌المللی منتشر شود.

حکیم‌جوادی: بلاک‌چین، انقلاب در اعتماد و ارزش
در ادامه برنامه، علی حکیم‌جوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، بلاک‌چین را «انقلاب در انتقال ارزش» توصیف کرد و گفت: همان‌طور که اینترنت تبادل ارزان اطلاعات را ممکن کرد، بلاک‌چین نیز زمینه تبادل ارزان و شفاف ارزش را فراهم می‌کند. 

او محور اصلی این فناوری را اعتماد دانست و تصریح کرد: شفافیت ذاتی بلاک‌چین می‌تواند جایگزین بسیاری از فرآیندهای پیچیده قانون‌گذاری سنتی شود و مسیر حرکت کشور را به سمت قراردادهای هوشمند و حکمرانی دیجیتال هموار کند.



حکیم‌جوادی همچنین بر ضرورت بازطراحی مدل‌های اقتصادی سنتی تأکید کرد و گفت: ناترازی اقتصادی با ابزارهای قدیمی حل‌شدنی نیست، اما فناوری بلاک‌چین می‌تواند مدل‌های دقیق‌تر و شفاف‌تری از تعامل اقتصادی ارائه دهد.

وی ابراز امیدواری کرد نتایج علمی کنفرانس «دی‌بلاک» بتواند مبنای تنظیم‌گری هوشمند و قانون‌گذاری کارآمد در کشور قرار گیرد و ایران را در مسیر توسعه پایدار اقتصاد دیجیتال قرار دهد.

حسینی: حکمرانی متمرکز پاسخگوی اقتصاد دیجیتال نیست
در بخش دیگر مراسم، سید شمس‌الدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با نگاهی کلان به تحولات فناوری گفت: ساختارهای متمرکز نمی‌توانند پاسخگوی الزامات اقتصاد دیجیتال باشند. قانون‌گذاری باید همگام با تحولات جهانی پیش رود.

وی با مرور تاریخچه مواجهه ایران با رمزارزها، توضیح داد که رویکرد رسمی کشور از ممنوعیت به تنظیم‌گری هوشمند تغییر یافته است. او با اشاره به سیاست‌های جدید بانک مرکزی در زمینه ریال دیجیتال و رمزپول افزود: رمزارزها نه صرفاً تحول فنی، بلکه تحولی در حکمرانی پولی هستند؛ مقاله بیت‌کوین بیش از آنکه نوآوری فناورانه باشد، بیانیه‌ای علیه تمرکز قدرت پولی بود.

حسینی تأکید کرد که قانون‌گذاری در حوزه فناوری نباید از نوآوری عقب بماند، چراکه فاصله زیاد میان آن دو به شکاف حاکمیتی و محرومیت فناورانه منجر می‌شود.

او یادآور شد در برنامه هفتم توسعه، سهم اقتصاد دیجیتال ۱۰ درصد تعیین شده و در قوانین جدید، مفهوم «رمزپول» به رسمیت شناخته شده است. با این حال، او خواستار حکمرانی شجاع، شفاف و هوشمند در استفاده از ظرفیت‌های بلاک‌چین شد.

گامی به‌سوی آینده‌ای غیرمتمرکز و شفاف
رویداد «دی‌بلاک ۲۰۲۵» تنها یک کنفرانس علمی نیست؛ بلکه بستری برای تعامل میان نخبگان، قانون‌گذاران، سرمایه‌گذاران و کارآفرینان است تا مسیر توسعه فناوری‌های غیرمتمرکز و دارایی‌های دیجیتال در ایران هموار شود.

این رویداد نشان داد جامعه فناوری کشور عزم جدی دارد تا با ترکیب دانش بومی، قانون‌گذاری هوشمند و همکاری بین‌المللی، نقش فعالی در شکل‌دهی آینده اقتصاد جهانی مبتنی بر بلاک‌چین ایفا کند.
 
کد مطلب : ۲۸۵۵۴۷
ارسال نظر
نام شما

آدرس ايميل شما

پربيننده ترين